Ik deed alles in het leven net een beetje anders

Ik groeide op in een ongezonde thuissituatie en maakte meerdere traumatische gebeurtenissen mee. Het was de makkelijke weg om anderen de schuld te geven van wat mij overkwam. Tot ik mij besefte dat ik zelf kon bepalen hoe mijn leven eruit zag.

Ik stapte uit de slachtofferrol en bedacht hoe ik zo snel mogelijk uit huis kon gaan. Toen ik 17 jaar was, nam ik mijn VWO diploma in ontvangst. Je moest op het podium vertellen naar welke universiteit je ging. Toen ik aan de beurt was, keken zo’n 300 man mij geschokt aan toen ik vertelde wat ik ging doen.

“Ik ga werken", zei ik vastberaden. Studeren komt wel, maar ik wil eerst uit huis. Dat lukte en zo huurde ik op mijn 17e mijn eerste (piepkleine) appartement.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

- PIPPI LANGKOUS -

Deze briljante uitspraak van Pippi Langkous werd mijn levensmotto

Mijn carrière startte op mijn 17e als office manager bij een makelaarskantoor in Wassenaar. In de avonduren studeerde ik voor mijn HBO Bachelor Bedrijfskunde. Op mijn 19e liet ik me omscholen tot hypotheekadviseur. Ook kocht ik toen mijn eerste appartement.

Ik dacht dat ik trots zou zijn door wat ik bereikt had, maar in plaats daarvan legde ik de lat steeds hoger en wees ik mezelf af als ik niet aan mijn eigen, belachelijk hoge eisen kon voldoen.

Ik dacht dat ik steeds opzoek was naar een nieuwe uitdaging, maar dat was niet zo

Ik hoor het me nog zeggen vroeger: “ik werk niet om te leven, ik leef om te werken”. Boy, I was wrong. Wist ik toen nog niet, dus werkte ik gemiddeld 60 uur per week. Mijn carrière kwam in een vogelvlucht terecht en vanaf mijn 23e bekleedde ik hoge en strategische posities in de IT branche.

Ik bleef maar wisselen van werkgever en beroep en liet me in totaal 5 keer omscholen. Dat deed ik onder het motto “dat het weer tijd was voor een nieuwe uitdaging”.

Later ontdekte ik pas dat dat niet de echte reden was. Ik voelde me simpelweg niet meer trots en tevreden als ik eenmaal weer iets onmogelijks had geflikt. Dan was het 'normaal' geworden en ging ik weer opzoek naar erkenning en waardering. Niet zozeer bij anderen, maar wel bij mezelf. Ik wilde steeds het onmogelijke mogelijk maken omdat ik dan pas een gevoel van trots en zelfliefde ervaarde.

Ik ontdekte waar het écht om draait in het leven

Sinds mijn 17e was ik al bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik verslond boeken en trainingen, maar vaak bleef het bij 'weten' en ging ik het niet écht doen.

Tot ik te horen kreeg dat mijn vader ongeneeslijk ziek was en niet meer lang te leven zou hebben. Het was dé wake-up call om mijn leven om te gooien. Want waar draait het leven eigenlijk om?

Niet om werken, materialisme en altijd maar meer, beter en sneller. Het draait om geluk, liefde, voldoening, genieten en plezier. Ik ging naar die waarden leven en kreeg eindelijk mijn rust terug. Dat ging met vallen en opstaan hoor, want mijn innerlijke saboteur was sterk en lastig te temmen.

Helping others is the way we help ourselves.

- OPRAH WINFREY -

Aan alles voelde ik dat ik mensen wilde helpen

Het leven gaf mij zoveel harde lessen maar dat was niet voor niets. Om me heen zag ik namelijk zoveel mensen precies dezelfde ‘fouten’ maken als dat ik vroeger deed. Het zaadje was gepland: ik wil die mensen gaan helpen. Want vaak zien ze zelf, net als ik destijds, niet dat ze verkeerd bezig zijn omdat ze blinde vlekken hebben.

Het zijn de mensen die net als ik van nature liever geen hulp vragen of simpelweg te weinig hulp hebben gekregen in het leven. Waardoor je geprogrammeerd bent om 'lekker alles zelf te doen' omdat je denkt dat je dán succesvol bent. Terwijl ik ontdekte dat het juist sterk is om hulp te vragen. En daardoor ontdekte ik ook wat de échte reden is dat ik zo graag mensen wil helpen.

Een sprong in het diepe

Op mijn 30e besloot ik in het diepe te springen. Ik liet me omscholen tot coach, startte mijn bedrijf De cirkel doorbreken op en diende mijn ontslag in.

Eerst coachtte ik ambitieuze millennials naar een stressvrij leven. Tot ik steeds meer ondernemers ging coachen en merkte dat mijn hart daar veel sneller van ging kloppen. Want ondernemers denken en dromen anders. Ze gaan door waar anderen stoppen en ik hou zo van die passie, daadkracht en doorzettingsvermogen.

Daarom besloot ik het roer om te gooien waardoor ik nu ondernemers help om hun bedrijf te laten groeien op de juiste manier. Dat wil zeggen: met plezier en vrijheid zodat je niet ten onder gaat aan je eigen succes.

Ik bied ze all-round business coaching en begeleid ze op het gebied van mindset, strategie, marketing en efficiënter en productiever werken.

Zodat ze meer omzet en impact maken terwijl ze volop tijd hebben om te genieten van het leven.

Dit wist je nog niet over mij

Ooit gehoord van een hond die niet kan blaffen? Ik heb er twee: moeder Mila en dochter Luna (die zwarte donder). In 2018 hadden we een eigen puppynestje omdat Basenji's heel zeldzaam zijn in Nederland en mijn man en ik graag een tweede hond wilden.

Mijn achillespezen zijn te kort waardoor ik niet goed plat kan lopen. Thank god dat er nu sneakers met sleehakken bestaan, want vroeger ging ik zelfs op pumps naar festivals.

Je kan me midden in de nacht wakker maken voor sushi en chocola. Wel met gevaar voor je eigen leven want ik verander in een kleine heks als ik een gebroken nacht achter de rug heb.

Ik hou van lezen en ik lees vaak 6 boeken tegelijkertijd. De meeste boeken lees ik terwijl ik op mijn mini trampoline aan het springen ben (ja dat kan echt!).

Ik hou ook van podcasts. Die luister ik dagelijks als ik mijn honden uitlaat.

Every single ordinary person has an extraordinary story.

- CECELIA AHERN -

Ik ben zo benieuwd naar jouw verhaal

Waarom ben jij gaan ondernemen? Wat is jouw missie? Vertel me jouw verhaal door het contactformulier in te vullen. Ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht.